Αν μόνο

Ρύθμιση κενού+- AΜέγεθος γραμματοσειράς+- Εκτύπωση άρθρου
Αν μόνο

Το παρακάτω κείμενο στάλθηκε από αναγνώστρια του Papagaloi.eu και δημοσιεύεται αυτούσιο. Ευχαριστούμε την αποστολέα που μοιράστηκε το κείμενο μαζί μας.

ΕΥ ΖΕΙΝ

Αν μόνο ήξερα πόσο θα σε αγαπούσα, θα σε είχα ζητήσει νωρίτερα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Αν μόνο ήξερα πόσο δεν σε είχαν προσέξει τα πρώτα χρόνια της ζωής σου, θα σε έψαχνα για να σου παρέχω εγώ την ζεστασιά που σου άξιζε.

Αν μόνο ήξερα πόσο σημαντικό είναι να σε δει γιατρός, θα σε πήγαινα νωρίτερα.

Αν μόνο ήξερα πως πρέπει να τρέφεσαι κανονικά και όχι μόνο σπόρους, θα προσπαθούσα περισσότερο να σου αλλάξω τις συνήθειες.

Αν μόνο ήξερα πως και εσύ νιώθεις μοναξιά, θα ήμουν περισσότερο κοντά σου.

Αν μόνο ήξερα ότι πρέπει να σου παρέχω ασφάλεια κρατώντας σε  σε ένα ασφαλές περιβάλλον, θα το έκανα.

Αν μόνο ήξερα πόσο ανάγκη είχες την λάμπα UVA και  UVB για ακτινοβολία και ζεστασιά, θα στην είχα πάρει νωρίτερα.

Αν μόνο ήξερα….. Τώρα, όμως, ξέρω. Ξέρω ότι έπρεπε να κάνω πράγματα που δεν έκανα και τώρα σε θρηνώ. Ξέρω ότι έπρεπε να ήμουν πιο υπεύθυνη. Και το πιο οδυνηρό απ’ όλα είναι , ότι ξέρω, πως ότι και να κάνω πίσω δεν μπορώ να σε φέρω.

Τον παραπάνω μονόλογο επιτρέψτε μου να τον αφιερώσω στην Κόκο μου. Μια πανέμορφη κοκατιλίτσα που μπήκε στη ζωή μου πριν από έξι μήνες και σήμερα “πέταξε” για τον παπαγαλοπαράδεισο. Γεννήθηκε πριν 12 χρόνια. Η ζωή της έμελε να είναι ένα μαρτύριο αφού δεν ήταν μόνο παραμελημένη αλλά άλλαζε και συχνά ιδιοκτήτες. Μια μέρα, όμως, η τύχη της χαμογέλασε. Υιοθετήθηκε από μια υπέροχη μαμά και έμεινε μαζί της αρκετό καιρό μέχρι που κάποιο πρόβλημα της προκάλεσε παράλυση  στα πόδια. Σε αυτό το σημείο μπήκα εγώ στη ζωή της. Πίστευα ότι μπορούσα να την βοηθήσω περισσότερο λόγω εμπειρίας, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να κάνω όλα όσα ήθελα. Εννοείται ότι  τα περισσότερα από τα παραπάνω που έγραψα είχαν γίνει αλλά δεν ήταν φαίνεται αρκετά για να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Δεν σας τα γράφω όλα αυτά για να σας συγκινήσω. Καθόλου δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Θέλω μόνο να σας αφυπνίσω. Να δείτε τι μπορεί να μας συμβεί εάν δεν παρέχουμε την σωστή φροντίδα στα ζωάκια μας .Σε όποιο είδος και αν ανήκουν. Ας  γίνουμε πιο υπεύθυνοι. Ας γίνουμε σωστοί ”γονείς”, σωστοί σύντροφοι, σωστοί ιδιοκτήτες. Όταν είναι σε μικρή ηλικία δεν αντιλαμβανόμαστε τι μπορούμε να προλάβουμε με την σωστή ανάπτυξη. Όταν, όμως, ο καιρός περάσει και αρχίσουν τα προβλήματα μόνο τότε θα καταλάβουμε τι κάναμε. Και τότε θα αρχίσουμε μετανοιωμένοι να τρέχουμε στους γιατρούς αλλά θα είναι αργά. Τα πράγματα θα έχουν πάρει το δρόμο τους. Ότι σπείρουμε θα θερίσουμε. Ότι καλό κάνουμε θα το βρούμε μπροστά μας. Μα ότι και κακό κάνουμε πάλι θα το βρούμε μπροστά μας. Αντί, λοιπόν,  να δώσουμε τα χρήματα στους γιατρούς ας τα δώσουμε για την καλοζωία τους.

0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Λυπούμαστε. Είτε δεν έχουν γραφτεί σχόλια είτε ακόμη δεν έχουν εγκριθεί προς δημοσίευση.

Κάντε κλικ παρακάτω και… Αφήστε το σχόλιο σας !

Αφήστε το σχόλιο σας

Η διεύθυνση email δε θα φαίνεται δημόσια. Τα υποχρεωτικά πεδία φέρουν το σύμβολο * *

Banner
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On GooglePlusCheck Our Feed
Banner
Banner
Banner

Αναζήτηση στη σελίδα

Banner

Απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

Banner
Google+