Λαχανικά και κοκατίλ

Ρύθμιση κενού+- AΜέγεθος γραμματοσειράς+- Εκτύπωση άρθρου
Λαχανικά και κοκατίλ

Λαχανικά και κοκατίλ… Πολλές φορές πρόκειται για συνδυασμό δύσκολο καθώς τα κοκατίλ και γενικότερα οι μικρότεροι σε μέγεθος παπαγάλοι, μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά δύσκολοι στο να δεχτούν να φάνε λαχανικά.

Έχουμε αναφέρει σε άρθρα μας στο Papagaloi.eu ότι ένας τρόπος που μπορεί μερικές φορές να διευκολύνει την αποδοχή των λαχανικών είναι να τοποθετηθούν στον πάτο του κλουβιού, σε σημείο βέβαια που δε θα μπορούν να τα κουτσουλήσουν όταν βρίσκονται σε πατήθρες τα πουλιά.

Θα πρέπει να βρείτε ένα τρόπο να προκαλέσετε την προσοχή τους. Τα κοκατίλ στη φύση τρέφονται στο έδαφος και η συνήθεια τους αυτή μπορεί να γίνει η «παγίδα» που θα χρειαστούμε για να πείσουμε το πτηνό να φάει λαχανικά. Δοκιμάστε πράσινα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά. Σπανάκι, μαρούλι, αντίδια, φύλλα από μπρόκολο και φύλλα από παντζάρι, όλα καλά καθαρισμένα με άφθονο νερό. Σκουπίστε τα και κόψτε τα σε κομμάτια.

Σε γενικές γραμμές οι παπαγάλοι έχουν καλύτερη δεκτικότητα σε ψιλοκομμένα φαγητά όμως εμπειρικά ειδικά για τα κοκατίλ θα πρέπει να σας πούμε ότι παρατηρούμε συνήθως το αντίθετο. Δέχονται πιο εύκολα τα «χοντροκομμένα» κομμάτια και τους αρέσει ιδιαίτερα να τα ψιλοκόβουν μόνα τους ως παιχνίδι!

Κόψτε λοιπόν τα κομμάτια αρκετά μεγάλα. Στο βίντεο που ακολουθεί εκτός από τα λαχανικά αυτά έχουμε προσθέσει κόκκινη πιπεριά, καρότο, 1 κουταλιά ακατέργαστη βρώμη, 2-3 κομματάκια ψιλοκομμένο καρύδι, 1 κουταλιά ωμό καλαμπόκι και 3 κουταλιές pellets.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε με πόση χαρά μπορεί να υποδεχτεί ένα κοκατίλ ένα τέτοιο πιάτο. Φυσικά αν το κοκατίλ σας δεν έχει φάει ποτέ στη ζωή του λαχανικά, μην περιμένετε θαύματα. Θα χρειαστεί υπομονή, καθημερινή προσφορά λαχανικών μέχρι να αρχίσει να τρώει.

Θυμηθείτε…τα λαχανικά δεν πρέπει να μένουν στο κλουβί για όλη τη μέρα! Αναπτύσσουν εύκολα μικρόβια επικίνδυνα για το κοκατίλ μας!

Δείτε το βίντεο!

Play

 

0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Λυπούμαστε. Είτε δεν έχουν γραφτεί σχόλια είτε ακόμη δεν έχουν εγκριθεί προς δημοσίευση.

Κάντε κλικ παρακάτω και… Αφήστε το σχόλιο σας !

Αφήστε το σχόλιο σας

Η διεύθυνση email δε θα φαίνεται δημόσια. Τα υποχρεωτικά πεδία φέρουν το σύμβολο * *

Banner
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On GooglePlusCheck Our Feed
Banner
Banner
Banner

Αναζήτηση στη σελίδα

Banner

Απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

Banner
Google+